Kort fortalt

om stall Volhaugen og oss

– og  litt av vår historie!

 

Stall Volhaugen åpner dørene for oppstallører og elever høsten 2015, i Kvam i Volhaugen. Sommeren 2019 flyttet vi til gården Nord-minsås, og utvikler stallen videre her.   Stallen er organisert og bygget opp med fokus på hms, trivsel og trygghet for både hester og mennesker. 

Vi som eier stallen heter Børge Minsaas og Henriette Skjelbred. 

Henriette er utdannet rideinstruktør fra Starum Norsk hestesenter, utdannet Trener2 i sprang og Trener2 i dressur fra NIF og NRyF, er kjøretrener, har hestefagbrev med læretid ved GrandPrix-dressurstall i New Jersey i USA, er utdannet hestefaglærer og jobber i videregående skole med hestefag og har vært linjeleder for hestelinje på folkehøyskole i 6 år.  Hun har konkurrert kjøring både enbet og tospann, på landslaget, har plasseringer i Nordisk og EM og er tidligere Norgesmester. I tilegg har hun kjørt en del 4-spann. Henriette har utdannet dressurhester til Prix.St.Georg med gode plasseringer og resultater, og er tidligere kretsmester i sprang x2. Hun har hatt elever som har fått topplasseringer i NM og EM for fjordhest i alle grener.

Henriette er mest opptatt av at hestene skal trives, være trygge og forstå – så følger resultatene naturlig etter det. 

Vi har tidligere drevet stall siden 2007 og tatt imot hester til trening, innridning, innkjøring, hengertrening, opptrening etter skade og i andre anledninger etter hester og eieres behov. Vi underviste også i kjøring, enbet og tospann, dressur og sprang, i grupper og enkeltvis, på egne eller våre godt skolerte hester. Nå skal virksomheten fortsette i Volhaugen, og vi har som ambisjon å levere et godt og komplett oppstallings- og treningstilbud, hvor trygghet og trivsel står i fokus.

Velkommen til oss!